VOLGENDE EDITIE
4 tot 6 FEB '26

Klevende labels als permanente identificatie van uitwisselbare onderdelen

Producten

Klevende labels als permanente identificatie van uitwisselbare onderdelen

22/01/2024

Onze waaier aan beschikbare materialen is zeer breed, zodat we zelfs bij de meest moeilijke identificatie-vraagstukken oplossingen kunnen bieden met standaard, uit voorraad leverbare labels;
hittebestendige, temperatuurindicerende, chemisch resistente, fraudebestendige, verwijderbare, extreem klevende, antistatische, lage temperatuur resistente, olie- en UV-bestendige labels etc.
Permanente kleefstoffen in combinatie met een resistente bedrukking zorgen ervoor dat deze duurzame, klevende oplossingen gebruikt kunnen worden voor de meest industriële toepassingen.

Heel wat onderdelen in een installatie zijn ‘bewegend’. Dit wil zeggen dat men ze niet ter plaatse gaat herstellen wanneer ze defect zijn, maar dat er een demontage plaatsvindt van het stuk, waarna er een vervangcomponent wordt geplaatst. Het defecte onderdeel gaat op dat moment naar de werkplaats waar er een revisie zal gebeuren.
In dergelijke processen is het zeer belangrijk dat elk stuk voorzien is van een resistent label. Dit label zorgt voor de basis van een tracering die zeer belangrijk is wanneer we de beschikbaarheid van bepaalde onderdelen willen nagaan. Tevens is die tracering ook van belang wanneer men later inzicht wil krijgen in de historiek rond herstellingen en revisies.
Slecht markeren leidt rechtstreeks tot slechte tracering, waardoor diverse problemen kunnen ontstaan, zoals het niet beschikbaar zijn van stukken op cruciale momenten. Dit kan op zijn beurt leiden tot down-time van de totale installatie en de daaraan verbonden hoge kosten.

Het Print & Protect label is uitermate geschikt voor dergelijke toepassingen die graveerplaatwaardige labels vereisen. Het label wordt rechtstreeks gekleefd op het onderdeel , maar u kan eveneens opteren om dit te kleven op een metalen plaatje dat apart gehangen kan worden aan het equipment. Op die manier maken we van dit klevende label een hangende markering, wat meestal gebruikt wordt voor markering van kleppen.


icons8-email Created with Sketch. Contacteer ons!

Verzenden