VOLGENDE EDITIE
4 tot 6 FEB '26

5 Automatiseringstrends die er op Indumation.be 2022 met kop en schouders bovenuit steken – Be aware !

Nieuws

5 Automatiseringstrends die er op Indumation.be 2022 met kop en schouders bovenuit steken – Be aware !

05/03/2022

We geven het maar even mee. Als u net als die andere +10.000 sectorgenoten uit de Benelux industrie goed voorbereid wil zijn, dan vindt u hieronder alvast wat nuttige informatie omtrent relevante trends & tools bij de 240 exposanten waarmee u en uw collega’s INDUMATION.BE, het grootse automatiserings- en industry4.0 treffen efficiënt en waardevol kunnen bezoeken op 18, 19 en 20 mei in Kortrijk Xpo.

5 TRENDS BIJ 240 EXPOSANTEN DIE U EN UW TEAM DE KOMENDE JAREN ONGETWIJFELD ALS EXTRA CRITERIUM MOETEN HANTEREN

 

 • Modulariteit en lager energieverbruik van elektronica, sturingen, en onderdelen
  Sensoren, aandrijvingen, sturingen en actuatoren worden niet alleen compacter, maar vooral steeds meer modulair en configureerbaar voor machinebouwers en high-tech systemen. Daar bovenop is energieverbruik prioriteit nummer 1.
   
 • Technology maintenance
  Onmiskenbare trend tijdens uw bezoek is de mate waarin componenten, machines, robots … tot op het kleinste functionele niveau in staat zijn om real-time data door te sturen en online gemonitord worden om de kleinste anomalie of storing te analyseren en bij te stellen. Trillingen, temperatuur, druk, pieken, belasting, werkuren en andere variabelen worden in context gebracht om machinestilstand, OEE, supply-chain, onderhoud etc…te optimaliseren.
   
 • Meer veiligheidsstandaarden rondom IoT-devices en componenten
  19 miljard geconnecteerde devices zijn anno 2022 in gebruik wereldwijd. Hardware leveranciers op Indumation.be zijn druk bezig geweest om hun nieuwste componenten volledig compliant en gecertifieerd te maken, met de juiste protocollen, zodat u morgen al - wat vandaag op de beurs in demo is - veilig en zorgeloos kan integreren in uw nieuwe automatiseringsprojecten.
   
 • Meer digitale  tools om processen en personeel te verbinden
  Technologie- en componentenleveranciers hebben sinds de pandemie alles uit de kast gehaald om voor klanten eigen of open platformen te bieden, waardoor management en operatoren toegang krijgen tot een ongezien aanbod digitale tools, HMI’s, applicaties en dashboards om processen op de werkvloer slimmer, efficiënter en feilloos te sturen.
   
 • Cloud, Edge en 5G zijn topprioriteit
  Connectiviteit is één. De snelheid waarmee data up- en downstream gepompt wordt en de algoritmes hun werk kunnen doen, via cloud en ook steeds meer dichtbij via edge, zijn de rode draad doorheen het aanbod op de beurs en de Expert Classes.

 

7 ROUTES VOOR EEN GERICHT, TIJDSEFFICIËNT BEZOEK EN TRANSPARANT BEURSOVERZICHT

Een van de succesfactoren van deze technologiebeurs is ongetwijfeld de indeling online, maar ook ter plaatse, in 7 technologieroutes. Management en afdelingshoofden uit divisies zoals productie, engineering, maintenance, planning, R&D, supply chain, procurement, aftersales, logistics etc… vinden in functie van hun profiel, functie en uitdagingen snel de gepersonaliseerde route die hen triggert. Ontdek hier alle technologieën en onderdelen per route.

Gerelateerd nieuws

11/01/2024

Samen de 'achterstand' interne personeelsopleiding gericht/gezellig inhalen Alle hens aan dek ?! Kleine en middelgrote productiebedrijven zitten op vandaag vaak klem tussen te weinig waardevolle medewerkers, een beladen agenda en de urgentie om -soms verplicht- opleidingen te volgen om samen sterker en productiever te kunnen werken.

21/12/2023

Een zware cocktail dient zich aan, mogelijks aan de feesttafel, maar vermoedelijk ook anno 2024.

14/12/2023

Het komende halfjaar wordt voor vele industriesectoren minstens even de kuitspieren trainen om de kwantumsprong te maken. Als het economisch even lastig wordt, en de competitie in de nek ademt, dan komt innovatie, productiviteit en pragmatisch inzicht op de eerste plaats als u straks uw nieuwjaarsbrief in het bedrijf voorleest.

06/12/2023

De gebruikelijke ingrediënten, waaronder de timing, het marktconforme aanbod in de 7 technologieroutes, de sterke partnerships, de Connectivator, de Nocturne, de Expert Classes,... gecombineerd met de actuele geopolitieke, demografische en technologisch disruptieve setting, vormen de ideale receptuur voor de editie 2024.