VOLGENDE EDITIE
4 tot 6 FEB '26

RevPi Connect 4: Nieuwe Versie van de Industriële Raspberry Pi op Basis van de CM4

Producten

RevPi Connect 4: Nieuwe Versie van de Industriële Raspberry Pi op Basis van de CM4

16/01/2024

Helmholz Benelux presenteert de RevPi Connect 4, de vierde generatie van de bekende Revolution Pi familie en de eerste gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4). Net als zijn voorgaande versies heeft de RevPi Connect 4 een modulair ontwerp en is volledig industrieel. In combinatie met de geïntegreerde interfaces is het apparaat geschikt voor een breed scala aan toepassingen, of het nu als een pure industriële pc, industriële controller, edge-apparaat of IIoT-gateway is. Afhankelijk van het toepassingsscenario is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende productvarianten met onderscheidende specificaties.

De RevPi Connect 4 maakt gebruik van de snellere Broadcom BCM2711-processor, een 64-bits quad-core Arm Cortex-A72 met maximaal 8 GB RAM. Dit is een aanzienlijke toename in werkgeheugen en is hierdoor geschikt voor container- of motion applicaties. Als opslagmedium is eMMC-geheugen beschikbaar met maximaal 32 GB. Bovendien is er de mogelijkheid voor WLAN- en Bluetooth-connectiviteit, hetzij via de interne antenne of voor betere ontvangst via een externe antenne met SMA-aansluiting.

Een andere verbetering is dat nu tien I/O-uitbreidingsmodules kunnen worden aangesloten op de basismodule, in plaats van vijf. Deze worden geconfigureerd via een grafische gebruikersinterface. Bovendien biedt het apparaat, in een DIN-railbehuizing, twee Gigabit Ethernet-interfaces die hogere gegevensoverdrachtssnelheden en lagere latency bieden. De twee USB 3.2 Gen1-interfaces ondersteunen overdrachtssnelheden tot 5 Gbit/s en staan bijvoorbeeld camera-applicaties met bewegingsdetectie toe. Zoals eerder, is er ook een RS485-interface, een micro-HDMI en een micro-USB-aansluiting. De realtimeklok (RTC) wordt niet langer gebufferd door een condensator, zoals in de vorige versies, maar wordt nu tijdelijk opgeslagen door een geïntegreerde batterij. Aan de voorzijde van het apparaat bevinden zich zes RGB-leds, waarvan er vijf individueel kunnen worden geprogrammeerd. Deze leds kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de apparaatstatus weer te geven of bepaalde toestanden aan te geven. Als besturingssysteem is een op maat gemaakte 64-bits Raspberry Pi OS geïnstalleerd, met onder andere een real-time patch en een procesimage.

De RevPi Connect 4 heeft standaard client- en servermogelijkheden voor de Modbus RTU- en Modbus TCP-protocollen. Het apparaat kan worden uitgebreid tot een kleine industriële controller met optioneel beschikbare besturings- en HMI-software. Bovendien ondersteunt de RevPi Connect 4 bekende protocollen zoals MQTT en OPC UA en maakt het de ontwikkeling van individuele toepassingen mogelijk met verschillende programmeertalen zoals Node-RED, Python of rechtstreeks in C.

 


icons8-email Created with Sketch. Contacteer ons!

Verzenden