VOLGENDE EDITIE
4 tot 6 FEB '26

SINAMICS G220 - de frequentieomvormer voor élke industrie

Producten

SINAMICS G220 - de frequentieomvormer voor élke industrie

15/01/2024

Een vermogensbereik van 0,75 tot +1000kW, beschikbaar in alle spanningsbereiken, in beschermingsklassen IP20 en IP55, met optionele 3C3-coating en conform de belangrijkste wereldwijde standards : Siemens’ nieuwe frequentieomvormer SINAMICS G220 is geschikt voor de meest veeleisende toepassingen. Dankzij de maximale flexibiliteit in hardware en software opties en compatibiliteit met alle motoren (Inductie, Permanent magneet en Reluctantie) blijft hij dat ook voor jaren.

Efficiënt

De SINAMICS G220 integreert ook een nieuwe technologie. Die vermindert het niveau van de harmonischen tot lager dan 5%. Geen line harmonic chokes of DC link chokes meer nodig, waardoor de omvormer minder energie verbruikt, veel minder plaats inneemt én de engineering een pak eenvoudiger wordt.

Toekomstbestendig dankzij digitalisering

G220 is de eerste SINAMICS-frequentieomvormer die deel uitmaakt van Siemens Xcelerator gamma, het platform voor digitale transformatie. Hij is volledig te configureren via webserver of TIA Portal, maar evengoed met een digital twin in SINAMICS Startdrive. Daarmee test je de aandrijving vóór je over de fysieke hardware beschikt.

Verder heeft de G220 een IIoT-module, waardoor hij uitstekend integreert in cloud- en edgetoepassingen. Zo reduceer je stilstandtijd en optimaliseer je de beschikbaarheid.

Veilig

Cyberveiligheid is gewaarborgd dankzij Security Integrated, met beveiligde communicatie en toegangscontrole (UMAC). En met Safety Integrated is ook de procesveiligheid gegarandeerd tot SIL 3.

Zeer breed inzetbaar

Onze nieuwe frequentieomvormer kan je dus in heel wat toepassingen inzetten, dankzij zijn optimale beveiliging, gebruiksgemak, digitalisering, compatibiliteit én flexibiliteit. Hoe veeleisend die applicaties ook zijn. En dat in alle industriële sectoren, maar voornamelijk de voedings- en drankenindustrie, farma, chemie, olie & gas en marine.

Aan de slag met de SINAMICS G220? Meer info en maak een afspraak hier: https://www.siemens.be/sinamics-g220


Document

icons8-email Created with Sketch. Contacteer ons!


Verzenden